Norcem = Norsk sement

Norcem er Norges ledende sementleverandør, med et omfattende distribusjonsnett av små og store silostasjoner langs hele kysten. Norcem er også landets eneste produsent av sement, med fabrikker i Brevik og Kjøpsvik. Fabrikkene ble etablert allerede i 1916 og i 1918. 

Norcem er en del av HeidelbergCement Group, som er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter. Gruppen er en av verdens største produsenter av byggematerialer og har ca 60 000 ansatte i 60 land. 

Norcems karbonfangstprosjekt har målet i sikte
Et steg i riktig retning for karbonnøytral betong
Norcem starter innovasjonsprosjekt om elektrifisering av sementproduksjonen
18. juni 2018

Norcems karbonfangstprosjekt har målet i sikte

CO2Fangst_ill_ccs.
På fredag godkjente Stortinget finansieringen av forprosjekteringsstudien til Norcems karbonfangstanlegg i Brevik. Målet med forprosjektet er å få en detaljert oversikt for å kunne fatte en beslutning om investering i prosjektet. Studien vil være ferdig i slutten av august i 2019. Deretter vil det bli en tredjepartsvurdering, før regjeringen vil komme med innstilling til Stortinget om å realisere prosjektet. Hvis det foreligger en investeringsbeslutning våren 2020, så vil prosjektet gå inn en treårig byggefase.Verdens første sementfabrikk med fullskala karbonfangst kan dermed være i drift fra...
15. mai 2018

Et steg i riktig retning for karbonnøytral betong

Norcem_Brevik.
Regjeringen har i dag lagt fram forslag til revidert nasjonalbudsjett (RNB). Som en del av dette er også videreføring av det norske karbonfangstprosjektet blitt inkludert i budsjettet.
11. april 2018

Norcem starter innovasjonsprosjekt om elektrifisering av sementproduksjonen

Ovn og flamme.
Norcem skal undersøke muligheten og forutsetningene for delvis å elektrifisere sementproduksjonen gjennom et forskningsprosjekt i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge og SINTEF Industri.