Norcem = Norsk sement

Sement er nøkkelkomponenten i betong. Norcem er Norges ledende sementleverandør, med et omfattende distribusjonsnett av små og store silostasjoner langs hele kysten. Norcem er også landets eneste produsent av sement, med fabrikker i Brevik og Kjøpsvik.

Norcem er en del av HeidelbergCement Group, som er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter. Gruppen er en av verdens største produsenter av byggematerialer og har ca 52 500 ansatte i 2 500 avdelinger i mer enn 40 land. 

Aktuelt

Betongen fryser
Norcem og NOAH med fullt medhold i klagenemnd
Betongtavlen 2015 til Kimen kulturhus og Gulli bru
21. januar 2016

Betongen fryser

De færreste tenker på at fersk betong kan fryse selv om gradestokken viser pluss . Men skader kan unngås med enkle og rimelige tiltak. Når minusgradene er mange vil de aller fleste tenke gjennom utfordringene ved vinterstøping. Man vurderer hver enkelt situasjon, eventuelt gjennomfører en simulering av herdebetingelsene og iverksetter de tiltak som er nødvendig i form av varme i betongen, oppvarming av formene, isolering og tildekking. På en fin og klar høstdag eller tidlig vårdag, med sol, et lite vinddrag i luften og noen få plussgrader, er det imidlertid ikke en selvfølge...
17. desember 2015

Norcem og NOAH med fullt medhold i klagenemnd

Klagenemnda for miljøinformasjon har gitt Norcem og NOAH fullt medhold i klagesak om innsyn i dokumenter i deponisaken. Nemnda fastslår at Norcem og NOAH har oppfylt sin informasjonsplikt.
4. desember 2015

Betongtavlen 2015 til Kimen kulturhus og Gulli bru

Betongtavlen 2015 er tildelt to prosjekter: Kimen kulturhus i Stjørdal og Gulli bru ved Kongsvinger. De to vinnerprosjektene særpreges av flotte betongløsninger, solid håndverk og høy arkitektonisk verdi

Om Norcem

Kan du tenke deg en verden uten tunge byggematerialer? Sement inngår i dag som en naturlig del av alt byggeri. Det er svært vanskelig å forestille sig en verden uten, for ofte er ikke bare sement og betong den beste løsningen, men reelt også den eneste.
Sement er nåtidens - og fremtidens - byggemateriale. En uunnværlig bestanddel, når vi ønsker en fortsatt utvikling av samfunnet

Klikk på linken og finn ut mer om oss.

Ny Standardsement FA - Et lite pluss+

Norcem har lansert en ny og forbedret Standardsement FA+. Med den nye sementen reduserer vi CO2-utslippene, hvilket er et uttalt delmål på vei mot vår nullvisjon.  Den nye Standard FA-sementen gir en merverdi og er en forbedring på flere viktige områder sammenlignet med den gamle sementen, og derfor lanseres den under flagget «Et lite pluss+». 

Her finner du produktinformasjon og- dokumentasjon om den nye sementen, akseptbrev fra Statens Vegvesen og Kontrollrådet samt fagartikler. All informasjon kan også søkes opp i vårt dokumentarkiv.