Salgs- og markedsavdelingen

Et stoff som bevirker forunderlige ting…

”Det finnes et stoff (genus pulveris) som av naturen bevirker forunderlige ting. Dersom dette pulveret blandes med kalk og knust stein, gir det ikke bare alminnelige bygninger stor styrke, men selv murer som er bygget i havet får så stor styrke at verken strøm eller bølger formår å ødelegge dem.”

Dette skrev Vitruvius i år 25 f.Kr. i sitt verk ”De architura libri X”. Nesten 2000 år etter står Colosseum i Roma der som bevis på hvordan antikkens betongkonstruksjoner har bevart sin styrke.

Den moderne sementen ble oppfunnet på 1800-tallet. Flere ulike typer sement ble utviklet og patentert, men Portland-sementen ble etterhvert den ledende. Navnet er avledet fra "Portland stein", en type kalkstein som ble tatt ut fra øya Portland i England.

Historisk betong. Portland sement
Portland sement

Norcems salg- og markedsavdeling består i dag av fire regionskontorer, 36 silostasjoner og en FoU-avdeling, og har hovedansvaret for salg av omlag 1,7 millioner tonn sement. Avdelingen styrer også kundekontakt, drift og vedlikehold av siloer, samt skipning og logistikk.

John Sunde

Markedsdirektør
Mob: 
+47 977 29 059
Norcem AS
Ormen Langes vei 14
7041 Trondheim
Norge

Lokasjoner

Klikk på kartnålene for mer informasjon