Internasjonal konferanse om karbonfangst og -lagring

Norcem arrangerte onsdag og torsdag en internasjonal konferanse i Langesund om karbonfangst og -lagring (CCS). Over 130 deltakere fra sementprodusenter, forskermiljøer, myndigheter og kunder var tilstede.

Konferansen hadde en rekke spennende innlegg, og det hele ble åpnet av Norcems administrerende direktør Gunnar Syvertsen, før olje- og energiminister Tord Lien holdt et innlegg. Ministeren understreket at regjeringen holder på ambisjonen om CO2-håndtering, og at industrien viser at de har vilje og evne til å bidra til dette. Se ministerens nyhetsmelding.

Daniel Gauthier, som sitter i konsernstyret (Vorstand) i HeidelbergCement, samt at han er leder av ECRA (European Cement Research Academy) var også tilstede og ga sitt syn på viktigheten av løsninger for CO2 fra sementindustrien.

Det er to år siden Norcem startet opp CO2-fangstprosjektet, og de fire teknologileverandørene som deltar i prosjektet holdt alle innlegg hvor de gikk gjennom resultatene fra testene.

Dag to hadde fokus på løsninger på transport, lagring eller bruk av CO2, og her var det flere interssante perspektiver som ble løftet fram. Det hele ble avsluttet av Marius Holm fra miljøorganisasjonen Zero, som ga sine perspektiver på klimapolitikken og behov for CO2-håndtering.

Downloads

CCS-konferanse i Langesund.

CCS-konferanse i Langesund - Liv Bjerge.

CCS-konferanse i Langesund - Daniel Gauthier.

CCS-konferanse i Langesund - Per Brevik.

CCS-konferanse i Langesund - Martin Schneider.

CCS-konferanse i Langesund - Marius Holm. Marius Holm, Zero